Om GHRK

Historia

1973 började 12 rörelsehindrade barn från habiliteringen på Broströmsgården rida på Göteborgs Fältrittklubb under ledning av Charlotte von Arbin. 1975 arrangerades det första ridlägret och ett år senare kom man även igång med fritidsridning. 1988 var verksamheten så stor att det var dags att bilda en egen förening: Göteborgs Handikappridklubb (GHRK). Sedan 1994 har föreningen även en egen anläggning på Rödbo Lunnagård på Hisingen.

På GHRK bedrivs en integrerad ridskola, där man delas in i grupper med ryttare som rider på samma nivå oberoende av funktionsnedsättning.  Till detta kommer läger, klubbtävlingar, kurser och utbildningar.

GHRK samarbetar med Intresseföreningen för Ridterapi (IRT) och är medlem i Federation for Riding for the Disable International (FRDI) och Svenska Parasportförbundet, Göteborgs Parasportförbund och Svenska Ridsportförbundet.

GHRK – 20 år på Lunna!

Söndagen den 31a augusti 2014 firades våra 20 år på Lunna Gård!

Den officiella invigningen var 1996 men redan år 1994 så tog vi över anläggningen och flyttade hit våra hästar. I början fanns varken ridhus eller paddock, men tjugo år senare så har vi båda två och dessutom två anlagda ridvägar och en terrängbana!

 

Stadgar för GHRK

Läs stadgarna, HÄR