Presentation utav Styrelsen

Jag föddes i Argentina, och min familj flyttade till Sverige när jag var fem år.
Jag har arbetat som lärare och arkeolog. Jag älskar musik och att läsa, skriva, naturen och syssla i trädgården. Vi, min sambo och katten Zorrino, bor på Rösetlyckan, väldigt nära GHRK. Jag har två vuxna barn och ett barnbarn.Som treåring drabbades jag av polio, och kom som vuxen till GHRK, för att förverkliga en dröm, att rida.
Charlotte von Arbin lärde mig att använda min starka sida lika lite eller mycket som min svaga. Hennes uppfinningsrikedom för att underlätta min förmåga att rida gav mig bättre balans, styrka, självförtroende. Och jag kunde rida!
Tillsammans med GHRKs medlemmar, personal och styrelse vill jag vara med och utveckla vår förening än mer, till att bli en inkluderande ridklubb, hela tiden med fokus på funktionshinderperspektiv.
Susana Sjödin

 

Invandrad närking med snart 25 år på Masthugget. Själv är jag 52 vårar. Jag har 2 barn med npf-utmaningar som fortfarande går i grundskolan. Själv arbetar jag på migrationsverket med delar av personal- och ekonomifrågor.
GHRK kom in som en frisk fläkt i vårt liv för 5 år sedan och öppnade upp ögonen på mig för både hur fantastisk verksamhet och stämning som finns och över vilka möjligheter som skulle utveckla Lunna, personal och verksamhet än mer att se och tillvarata ALLA individers potential – även föräldrars och syskon.
I styrelsen finns jag med i fondsökar- och sponsorgrupperna. Jag är för ett delat ordförandeskap i föreningen.

Ann-Louise Olsson

 

Jag heter Heidi Ahlberg och bor tillsammans med min man och våra två barn i Härryda ute vid Landvetter flygplats. Vår familj älskar djur och har för närvarande en hund, en katt, två kaniner och massa fiskar.
Jag har länge arbetat som IT-supporttekniker men valde att sluta arbeta i IT-branschen när jag blev sjuk och insåg att hälsan ändå är det viktigaste. Jag har alltid varit väldigt kreativ så därför var valet ganska enkelt när jag började arbeta halvtid i en keramikstudio istället.
Jag har varit med i GHRK sedan 2012 och hade innan dess aldrig ridit mer än någon gång på ponnyridning och High Chaparral. Ridningen har fått mig att bli mer rörlig, stabil och stark och har lärt mig mycket om mig själv. Att även kunna umgås med likasinnade på klubben är terapi för själen.
För mig är stunden på GHRK den bästa egentiden på veckan och jag vill att alla skall få uppleva det som jag känner, och det är värme, glädje, harmoni och känslan av att vilja spendera varje ledig stund där.
Heidi Ahlberg

 

Jag har alltid haft ett stort intresse för hästar och ridning. Har ridit till och från. Idag är jag inte aktiv men kommer kanske att ta upp ridningen igen. Jag är ideellt engagerad i flera olika projekt och trivs väldigt bra med detta. Övriga intressen är litteratur, film, djur och natur, matlagning samt att träffa nya spännande människor. Arbetar som ekonomi- och personalansvarig.
Elisabet Thiwall

 

Jag är född i Bergslagen för väldans länge sedan. Jag är gift med Sandy som är skotte och har bott i Storbritannien i fjorton år. Jag är distriktssköterska och arbetar på BVC. Våra tre barn är födda i Liverpool och vi bodde senast i Skottland, innan vi flyttade till Göteborg för elva år sedan. Vår mellanson Robert började rida på Lunna via habiliteringen år 2010 när han opererade sina ben och fick sitta i rullstol under en vinter med extern fixation som sträckte vänster benet gradvis. Robert var en hjälte genom detta och lärde sig sedan återigen att gå och tränade muskelstyrka och balans genom ridningen. Sedan fritidsred han först för Lolo sedan för Alissa och nu för Emelie. Robert har Downs syndrom. Jag rider själv sedan många år och red även som tonåring. Jag älskar GHRK som koncept och vad den här lilla unika klubben har att ge. Jag njuter av att se glädjen och skratten under Robert och hans kompisars ridlektioner, och detta är ju inte möjligt annars!!! Jag hoppas kunna tillföra en liten bit av arbetet med utvecklingen av klubben.
Carina Erskine

 

Jag är 55 år och fick en stor hjärnskada för fem år sedan. Då försvann mitt liv och jag kraschade totalt. Jag var gift men blev dumpad. Mina två unga vuxna döttrar är mitt allt och har alltid varit det. Jag är oerhört stolt över dem, de är fina människor med fasta jobb och jättefina pojkvänner.
Hästar är min stora passion!
Jag köpte min första häst när jag var 40 år. Det var en gammal ridskolehäst, trygg och stabil, och han lärde mig allt jag kan om hästar. Jag har haft flera olika sorters hästar även en foderhäst alla jättemysigt fast på olika sätt. Mina hästar gick ute året runt, dygnet runt, vilket kändes oerhört bra. De mådde väldigt bra av det.
Efter att ha tillbringat fem år i rullstol lyckades hag hamna i sadeln igen, förra sommaren, då jag var med på ett fyra-dagars ridläger Det var så häftigt härligt!
Ingela Steen

 

Jag är född i Norge och har bott och arbetat i Sverige sedan 1999. Arbetar numera som kommunikatör på en privat gymnasie- och vuxenskola i Stenungsund.
Är utbildad travtränare och hovslagare vid Norsk Hestesenter i Norge och har även arbetat i flera år med travsport och som hovslagare i grannlandet.
Jag har vuxit upp med häst, haft det som hobby och jobb och intresset för häst finns fortfarande kvar.
Har en bred och varierad yrkeskompetens, är utbildad florist, dekoratör och har även arbetat i flera år som kursledare inom dessa ämnen. Har även lång fartstid som yrkesförare på tunga fordon.
Har varit aktiv inom föreningslivet i några år och är numera ordförande i Attention Göteborg och har suttit i flera råd med fokus på funktionsnedsättningsfrågor. Sitter också med i Attention riks, förbundsstyrelsen.
Har många intressen, och det största sedan många år är foto, filmproduktion och manusskrivande samt ett sedan länge hyfsat intresse för webbdesign.
Jag är ny i GHRK och min ambition är att kunna bidra med både kunskaper och inspiration.
Egil Aasgaard

 

Jag är uppvuxen på en bondgård med hästar.
Efter att jag flyttade hemifrån höll jag upp med ridningen under många år. Jag är arbetsterapeut och jobbar med rehabilitering i psykiatrisk öppenvård för vuxna. Jag bor i Kungälv med min man och vår dotter. Jag har två vuxna bonussöner.
Vi har höns, katter, hundar. Genom ett studiebesök som min arbetsplats gjorde på Lunna öppnades en ny värld för mig. Jag träffade ardennern Bosse, kärlek vid första mantaget, och började rida igen.
I mitt yrke har jag lärt mig mycket om betydelsen av att känna sig delaktig för att vi människor ska må bra. I dagens samhälle finns det för få platser där vi möts på lika villkor trots åldersskillnad eller olika förutsättningar. Göteborgs handikapp ridklubb är en sådan plats för mig. Jag är stolt över att få vara med och utveckla en verksamhet som bidrar till en ökad delaktighet för alla som vill rida och vara med hästar.
Sara Rauhamäki

 

Jag bor i Kareby med min man, 3 barn, 2 katter och en hamster. Till vardags jobbar jag med mönsterkonstruktion och passform på Lindex huvudkontor i Göteborg.
Sedan ca 8 år tillbaka har jag och familjen (i olika konstellationer) ridit på GHRK, just nu är det jag och min äldsta dotter som rider. För ett år sedan gick jag med i GHRKs styrelse där jag är vice sekreterare.
Annika Rödin

 

Jag heter Lotta och sitter i styrelsen sedan ett år tillbaka. Jag ville engagera mig i styrelsen eftersom jag ser hur viktig klubben är och hur mycket hästarna och ridningen betyder för många medlemmar.
Djur och natur ör ett stort intresse för mig. Jag jobbar som museipedagog på naturhistorisks muséet. Som pedagog har jag länge jobbat med tillgänglighetsfrågor. Hur skapar man en lärmiljö där alla kan växa och delta på lika villkor?
Jag hoppas kunna bidra till att GHRK fortsätter att utvecklas till en klubb där alla är välkomna.
Lotta Backman