Lunnagård

ridhusetRödbo Lunnagård ligger vackert i lantlig miljö i direkt anslutning till storstaden. Runt gården finns hagar, ängar och en spännande lövskog full av stigar, dammar och äventyr.
Klubbhuset är en gammal mangårdsbyggnad från förra sekelskiftet. I anslutning till stallet finns omklädningsrum med toalett, dusch och skötbord. Anläggningen är handikappanpassad och har manege, paddock och en 2 km lång anlagd rid- och körväg. I stallet bor ca 20 hästar av olika storlekar från minsta Shetlandsponny till största Ardennerhäst samt två katter.

Föreningshuset är gårdens före detta mangårdsbyggnad. Det är samlingspunkten för alla fikasugna och pratglada. Ett litet bibliotek med tidskrifter, hästtidningar och hästlitteratur, samt barnböcker, finns för läshungriga. På övervången finns rum för övernattning i samband med kurser, besök och för de som jobbar helger.

I samband med inflyttningen genomfördes en omfattande renovering av byggnaderna. Den gamla ladugården fick en rejäl ansiktslyftning och inreddes till stall. Arbetes utfördes i etapper men vår officiella invigning var i maj 1996 med Drottning Silvia som gäst. Arbetet med att underhåll och nybyggnationer pågår som på alla gårdar vidare!

Läs mer:
Historia
Lunnabladet
GHRK – 20 år på Lunna!