Börja rida?

Är du intresserad av att börja rida hos oss kan det vara bra att först känna till lite information om oss. Hos oss är ryttare i alla åldrar, med eller utan funktionsnedsättning, välkomna.

Provridning

Du får provrida tre gånger innan du behöver bestämma dig för om du vill boka en permanent plats i en grupp. Provridningstillfällena gör att du bl.a. kan få prova att rida olika hästar, ta lektioner för olika ridlärare, prova olika nivåer m.m. Under provridningsperioden ställer vi inget krav på medlemskap men vi tar ut en merkostnad om 40 kr per ridtillfälle i grupp. Aktuella priser för våra vanligaste typer av ridning hittar du här: Ridpriser

Om du tror att en privatlektion är bättre för dig att börja med tillkommer ingen merkostnad för provridning men du behöver kontakta oss per mail: ghrk@telia.com eller på telefon 0303-249325 för att boka en tid som passar både dig och oss.

Om du tror dig behöva särskild hjälp av en utbildad ridterapeut finns möjligheten till s.k. utvärderingsridning. Utvärderingsridning innebär främst att du får hjälp att hitta rätt utrustning, en häst som har egenskaper som passar just dig eller speciella hjälpmedel eller utrustning för att möjliggöra ridning.

Oavsett vilken typ av ridning du vill prova på behöver du börja med att registrera dig här: https://horsemanager.se/pupils/sign_in?farm_id=24. Skicka sedan ett mail till ghrk@telia.com eller ring 0303-249325 och berätta mer om den som vill börja rida så hjälper vi till att hitta en grupp som passar ryttaren.